Rad i akcije na terenu za potrebe korisnika u aktualnim okolnostima

Unatoč okolnostima vezanim za potrese i COVID-19, uz Božju pomoć niti jedna aktivnost udruge nije prekinuta.

Naš duhovnik pater Zdravko Jelušić u posjetima korisnicima udjeljuje im duhovnu pomoć i po potrebi svete sakramente, te im je mnogima izvor snaga i poticaja da izdrže unatoč nekada jedva izdrživim stanjima. Redovne molitve koje vodi i kojima nas sve objedinjuje, ma gdje se nalazili, daju poticaj i moć za trud koji je potreban dragovoljcima i djelima Kapi dobrote.

Naša socijalna radnica Kristina Koncija redovno je u terenskim obilascima naših korisnika i poduzimanju potrebnih djelovanja prema nadležnim državnim i lokalnim tijelima glede njihovih potreba i prava . Stručnim pristupima potrebama korisnika određuje načine pomaganja i rješavanja njihovih problema i njihovih trpljenja.

Naša gerontodomaćica Verica Ivandić redovno je i stalno u kućnim posjetima korisnicima. Nerijetko u neizdrživim higijenskim uvjetima, na zadivljujući način pomaže i uređuje skromne , vlažne i zapuštene domove naših štićenika.

Naša Marina Vlček obavlja dio administrativnih potreba i nabavki, te vrijedno vodi praonicu rublja koja ne prestaje s radom ni u jednom trenutku, a u kojoj se pere , pa isporučuje čisto rublje i odjeća našim korisnicima.

Naš kućni majstor i vozač Željko Ilić opskrbljuje korisnike hranom, drvima i predano popravlja , zida i uređuje stanove korisnicima koliko god je to bolje moguće .

Naši dragovoljci (volonteri) udruge redovno su u posjetima i pomaganju korisnicima i potrebnima od Zagreba do Hrvatskoga zagorja i naše potresom ranjene Banovine. Djeluju u akcijama oko slaganja i cijepanja drva, čišćenja i svih drugih potrebnih pomaganja onima kojih se Kap dobrote ne sjeti prigodno jednom godišnje, nego o njima brine 365 dana u godini.