Obilježili smo treću godišnjicu smrti patera Antuna Cveka osnivača Katoličke udruge Kap dobrote i Zaklade Biskup Josip Lang

Članovi Udruge odali su počast p. Cveku zajedničkom molitvom te polaganjem cvijeća i svijeća na njegov grob s molbom na zagovor za zajedništvo, za ljubav i mir, da ne težimo svjetovnom već svetom životu u služenju Bogu i bližnjemu.
U 16 sati održana je sveta misa u kapelici Kraljice apostola na Fratrovcu. Nakon uvodnog pozdrava profesorica Marija Cvitanović iznijela je kratku biografiju p. A. Cveka s naglaskom na dobrotu, ljubav i suosjećanje s malenima, odnosno onima koji žive na margini života dajući nam primjer kako živjeti, dok je sam u životu za primjer imao Isusa Krista.
Svetu euharistiju vodio je pater Mijo Nikić osvrnuvši se u homiliji na život i djelo p. Antuna, rekavši kako njegov život karakterizira upravo Evanđelje koje smo čuli, u kojem Gospodin kaže ” Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Mt. 25, 45) Bio sam gladan, žedan i bolestan, moji su aparati bili pokvareni a pater je bio tu i pomogao, znao ih je popraviti. U svakome je znao prepoznati Isusa Krista uz poštovanje i istinsku ljubav prema svima. Tu je ljubav znao i pokazati i u tome je svetost, tako živjeti i biti čovjek kontemplacije kako bi mogao prepoznati Isusa u čovjeku, u molitvi i euharistiji crpiti snagu da bi mogao ići u svijet i činiti djela milosrđa. Tražio je Boga i dao mu se u potpunosti.
Misno slavlje pjesmom je animirala gospođa Lela Ivanković.