Za naše prijatelje njemačkog jezika (hrvatski prijevod)

Dopustite nam da se predstavimo:

„Kap dobrote“ (na njemačkom: „Ein Tropfen Güte“), je katolička udruga koju su osnovali osnovali pater Antun Cveka i suradnici 19. prosinca 1990. godine. Prošle godine preminuli Isusovac p. Antun Cvek angažirao se za stare, bolesne i nemoćne – radi toga su ga nazvali dobrim duhom grada Zagreba.

Trenutno Udruga na različite načine skrbi za oko 170 osoba. Pomaže starijim osobama lošeg imovinskog statusa, osamljene, narušenog zdravlja… koje zbog navedenog ne mogu zadovoljavati svoje svakodnevne životne potrebe. Riječ je o osobama koje nerijetko žive u podrumskim i tavanskim vlažnim stanovima ili drugim neprikladnim prostorima. Često su bez grijanja, električne energije i pitke vode te im nedostaju osnovi uvjeti za život i očuvanje zdravlja. Naši korisnici su osobe koje se ne mogu brinuti za sebe, a o kojima se nema tko brinuti. Pomoć koju im pruža Udruga od životne im je važnosti u svakodnevnoj borbi za preživljavanje.

 

Potres

29. prosinca 2020, oko podne se dogodio na području Banovine potres jakosti 6,3 po Richteru. Najteže pogođeni gradovi su Petrinja, Glina i Sisak koji je udaljen samo 40 km južnije od glavnog grada Zagreba. Pojedinosti o potresu možete saznati ovdje.

 

Potres je ljude pogodio jako iznenadno. Mnogi nisu imali vremena spasiti najpotrebnije iz svojih kuća. No mnoge materijalne donacije su već nakon par dana stigle iz susjednih zemalja, a pogotovo iz Njemačke te će pomoći savladati prve tjedne.

Pomozite i Vi!

Ekipa „Kapi dobrote“, koja se sastoji od 70 volontera, te četiri stalno zaposlenih suradnika, je već na terenu i pruža pomoć stradalim osobama. Cilj je, po zadatku Udruge, pomoći onima kojima je potrebno. Sakupljaju se informacije kome je pomoć najpotrebnija, tako da se može reagirati nebirokratski i brzo.

 

Vaše donacije će biti iskorištene da se u tim slučajevima nabave stvari koje nedostaju. Da li su to drva za ogrijev, cigle za krov, generator za struju, plastične cerade itd. – što god je potrebno žrtvama potresa, da ponovo stanu na noge i da imaju krov nad glavom.

 

Pomozite nam pomoći tim ljudima!

 

Donacija

Primalac: Kap dobrote

IBAN: HR06 2340 0091 1000 2668 1

SWIFT: PBZGHR2X

Svrha uporabe: „ZA POMOĆ STRADALIMA OD POTRESA“

 

Upozorenje: Vaša donacija će se isključivo iskoristiti u svrhu uporabe. To znači da ide u korist žrtvama potresa.

 

I Vaša kap dobrote će biti važan doprinos za more puno pomoći koje je potrebno ljudima u Banovini.

Zahvaljujemo se od svega srca na Vašem angažmanu, jako je značajan.

 

Vaša,

KAP DOBROTE