Spomendan ispraćaja našeg p. Antuna Cveka, utemeljitelja Kapi dobrote

Uzašašće, 30. svibnja 2019, mnoštvo ljudi na Mirogoju ispratilo je našega patera Antuna Cveka, utemeljitelja Kapi dobrote, na njegov vječni počinak. Ovoga mjeseca, 30. listopada 2019. prošlo je pet mjeseci od njegova ispraćaja. Naši sastanci Kapi dobrote ponedjeljkom u 17h, u pjevaonici u dvorištu Palmotićeve crkve, podsjećaju nas iz tjedna u tjedan na našega patera Cveka koji je velikim marom dolazio na ove sastanke. Nakon uvodne molitve dignuo bi se sa stolice, lagano naslonio na klavir i započeo svoj kratki duhovni nagovor za volontere Kapi. Uvijek bi u tom trenutku izrekao što mu je najviše ležalo na srcu. Jednom je prilikom ulogu udruge vrlo slikovito sažeo na slijedeći način: „Što je u ratu vojni sanitet, to je Kap dobrote u ovome ratu protiv siromaštva. Zato se Kap ne može i ne smije baviti ničime drugim osim onim za što je određena“.

Dragi posjetitelji naše mrežne stranice na ovome mjestu možete pogledati galeriju slika sa ispraćaja patera Cveka, a na ovome mjestu i kratki film p. Nike Bilića koji je na gitari nadahnuto odsvirao pjesmu svećenika Aimè Duvala „Mrtvi siromah“ s početnim dojmljivim stihom: „Na tvoj dom je Bog svu noć kucao, o brate, brate, brate moj – a ti si spavao“:

Dio svečane misu zadušnice koja je bila u bazilici Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj ulici 31 u Zagrebu, možete vidjeti ovdje:

 

Galerija slika: