Posjećujemo dom za starije i nemoćne Trešnjevka – Drenovačka

Svaku drugu nedjelju u mjesecu, dan prije posjete, u subotu započinju pripreme – u kuhinji se uzimaju termosice za kavu, koja se kuha, a nalazi se zaključana u kredencu; u plastičnim bocama priprema sok. U garaži na kolicima se preuzimaju pripremljene banane i keksi i sve zajedno doprema pred zakladu Palmotićeve gdje sve po kutijama posloži stara ekipa koja se nađe tamo oko 15h, a već u 15:30h volonteri kreću prema Drenovačkoj i tamo se sastaju sa ostalim volonterima gdje svi zajedno kreću prema rasporedu na katove, u obilazak svakog bolesnika od kreveta do kreveta.

Posjetu predvode pater Antun Cvek i pater Zdravko Jelušić. Ovu posjetu bolesnici doživljuju s velikom radošću unatoč kratkog vremena posjete koja se službeno može obaviti od 16-17h, a bolesnici su je tako željni.

Pri povratku posjetitelji koji se mogu odazvati, pozvani su na kratak odmor i druženje uz kavu i sok. Druženjem postižemo zajedništvo i tako jača naše djelovanje, na korist svih nemoćnika i potrebnika.

Pater Cvek uvijek zahvali na svakoj suradnji i pomoći. I ovaj puta Riječju Gospodnjom: “Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Mt 25, 45)