Obilježavanje 1. godišnjice smrti patera Antuna Cveka!

Dana 28. svibnja 2020. obilježili smo 1. godišnjicu smrti patera Antuna Cveka, osnivača i duhovnika Katoličke udruge „Kap dobrote“.

U skladu sa svojim mogućnostima, članovi i zaposlenici „Kapi dobrote“ okupili su se u 10 sati na grobu patera Cveka gdje su se zajednički pomolili i zapalili svijeće.

U 17 sati, provincijal Dalibor Renić predvodio je sv. misu za patera Cveka u Dvorani Srca Isusova u Palmotićevoj 31. U koncelebraciji su prisustvovali i superior Stipo Balatinac, pater Mijo Nikić i duhovnik „Kapi dobrote“ pater Ignacije Belak. Misna čitanja je čitao bogoslov Zlatko Brauchler, a sestra Mariela je uveselila slavlje sv. mise sviranjem i pjevanjem. Nakon toga održano je prikladno druženje na kojem su prisustvovale sestre Misionarke ljubavi, članovi Zaklade Biskup Josip Lang i članovi, zaposlenici i korisnici „Kapi dobrote“ i ostali prijatelji, dobrotvori i poznanici patera Cveka.

Obljetnici su prisustvovali i mediji. Prilog možete pogledati na HTV 1 u emisiji Mir i dobro u nedjelju 31. svibnja 2020. u 16:29 satiReprizu priloga Laudato TV možete pogledati 29. svibnja 2020. u 13:30 sati u emisiji Izdvojeno.