Duhovno bogatstvo i nadahnuće

Svaki radni sastanak volontera i zaposlenika Kapi dobrote, započinje molitvom i duhovnim nagovorom patera Zdravka Jelušića. To duhovno bogatstvo i nadahnuće želimo podijeliti s vama.
“Jučer smo proslavili 1. svjetski dan djedova i baka, dok danas slavimo sv. Joakima i sv. Anu, Isusovog djeda i baku. Sigurno je da se sječamo i naših djedova i baka od kojih smo primili mnogo ljubavi, raznih darova i mnoštvo dobrih savjeta.
Naša današnja tema je strpljivost. Poznato nam je kako sv. Joakim i sv. Ana nisu mogli imati djece. Bili su pobožni, mudri i vrlo darežljivi no veliku bol im je zadavalo to što nemaju djece. Čak su im se mnogi i rugali, krivili ih da nisu dovoljno dobri i da zato nemaju blagoslov od Boga. Oni ipak pokazuju veliku strpljivost, ne optužuju nikoga već se povlače na samotna mjesta mole i poste. Naravno, Bog ih uslišava i dobivaju kčerkicu Mariju koja je bila majka našeg spasitelja Isusa Krista. Zato se danas sjećamo i strpljivosti naših djedova i baka koji su se zalagali za svoju unučad kako bi im predali svoje znanje, životno iskustvo i vjeru. Primjer strpljivosti nam je posebno naš spasitelj Isus koji je svoju strpljivost osobito pokazao prema svojim učenicima koji su ga toliko puta razočarali. Ipak On njih ne ostavlja. Isus je bio strpljiv i prema drugim ljudima želeći svima pomoći. Bio je strpljiv u svojoj patnji, teško mu je ali ako je to Božja volja za spas ljudi onda prihvaća. Tako i mi ako prihvaćamo patnju, ako smo i tada strpljivi, moći ćemo lakše otvoriti se za druge i pomoći im.
Isus je strpljiv i prema nama. Čeka nas u sakramentu ispovijedi kako bi nas utješio i izliječio. Danas kada svi nekuda žurimo potrebno je biti strpljiv. Našu nestrpljivost vidimo u prometu, u našoj svakodnevici. Strpljivost nam je potrebna kada smo u svojoj obitelji, na poslu, kada pomažemo drugima. Kada se svladavamo i vježbamo u strpljivosti tada rastemo u ljubavi. Zato dragi volonteri, da, potrebno je vježbati i moliti za milost strpljivosti.
Od srca vas pozdravlja vaš duhovnik pater Zdravko Jelušić!”