Ako Krist nije uskrsnuo, uzaludna je vjera naša! (1 Kor 15,17)

Dragi bolesni i nemoćni! Sve Vas pozdravljam: Hvaljen Isus i Marija!

ISUS JE USKRSNUO ALELUJA!

Uskrs je jedna od glavnih i temeljnih istina naše kršćanske vjere i zato će sv. Pavao reći u svojoj poslanici:Ako Krist nije uskrsnuo uzaludna je naša vjera.
Uskrs je konačan cilj cijelog našeg života, no do Uskrsa se dolazi jedino preko kalvarije, odnosno križnog puta. Taj je put uzak i trnovit, ali drugog puta nema. Njime je prošao i Isus potvrdivši njegovu vrijednost vlastitim životom.
Na tom teškom i mukotrpnom putu umaramo se i zato nas Isus poziva: Dođite svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti i okrijepiti.
Jedino u njegovu srcu možemo pronaći istinsku utjehu i odmor, no čovjek koji je ranjen istinskim grijehom često posrće i pada i tu mu pomaže Božja milost koju udjeljuje Gospodin. Svakome obilno daje i tko na tom putu ustraje do kraja, spasiti će se. Sveti Pavao govori o nagradi svima koji ustraju na tom putu, o neopisivoj radosti i slavi koju je Bog pripravio onima koji ga ljube. Ljudsko oko nije vidjelo, uho ljudsko nije čulo i ljudsko srce nije osjetilo što je Bog pripravio onima koji ga ljube. Zato ostanimo u ljubavi prema Bogu i bratu čovjeku. Dragi bolesnici i nemoćnici, uskrsli nas Isus poziva na zajedništvo i ljubav. Njegova je želja da svi budemo jedno, a to možemo ostvariti jedino u ljubavi. Kao i uvijek, i ovoga puta govorim o velikoj i neprocjenjivoj vrijednosti vaših molitava i žrtava koje ostvarujete bolima i patnjama što ih podnosite i prikazujete za naše karitativno djelovanje kroz pružanje pomoći svima onima koji su potrebni naše naše pomoći i ljubavi. Nemojte nikada pomisliti da su vaša bolest i ostale žrtve beskorisne i uzaludne jer o njima ovisi sav uspjeh u našem radu. Moramo živjeti jedni za druge, mladi za stare, zdravi za bolesne jer bez toga nema kršćanskog života. Sve to može ostvariti samo ljubav jer ljubav je najveća vrednota koja nas može ujediniti i svima osigurati jedan ljepši, bolji i pravedniji život. Ostanimo zajedno u zajedništvu i ljubavi jer jedino to može osmisliti naš život ma kako bio težak.

Još jednom mnogo srdačnih pozdrava i obilje mira, ljubavi, Božjeg blagoslova te uskrsne radosti svima vama žele

pater Zdravko Jelušić i članovi Kapi dobrote